Default Header Image

Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu” celebrează 60 de ani de activitate

Published: 04.06.2019

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită, în perioada 6-8 iunie 2019, la o conferință științifică aniversară cu genericul „Facultatea de Stomatologie la 60 de ani de la fondare”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 9:00, în Sala Senatului, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt, 165). 

Conferința va fi inaugurată de rectorul Ion Ababii și profesorul Sergiu Ciobanu, decanul Facultății de Stomatologie. La forum vor fi abordate subiecte privind calitatea și performanța educațională în medicina dentară, colaborările universitare stomatologice transfrontaliere, managementul tratamentului ortodontic interdisciplinar la adolescenţi și adulţi, metodele alternative în tratamentul leziunilor carioase cavitare, albirea dentară și alte aspecte ale stomatologiei moderne.

În aceeași zi, 6 iunie, la ora 16:00, va avea loc festivitatea de celebrare a celei de-a 60-a aniversări a Facultății de Stomatologie, ce se va desfășura la Palatul Republicii din capitală (str. Maria Cibotari, 16).

Prezenți la eveniment vor fi și Silvia Radu, Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, academicianul Ion Tighineanu, președinte al Academiei de Științe a Moldovei, profesorul Marius Raica, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, decanii facultăților de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, România.

În zilele de 7 și 8 iunie, conferința științifică va continua cu o sesiune de comunicări și workshopuri, la care, de asemenea, vor fi elucidate probleme actuale din domeniul stomatologiei.

La conferinţă vor participa specialişti în domeniu din mai multe țări - România, SUA, Israel, Grecia şi China.

Mai multe detalii vedeți în Program.

Program.pdf