Comunicate de presă Header image

Comunicate de presă

„Violența domestică și în bază de gen”: simpozion internațional

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la simpozionul internațional cu tema „Violența domestică și în bază de gen”, ediția a X-a. Manifestarea științifică este organizată de Catedra de medicină legală în parteneriat cu Societatea Medicilor Legiști Osteuropaverein Rechtsmedizin din Germania și Centrul de Medicină Legală din Moldova. 

Curs de instruire privind gestionarea calamităților și a situațiilor de urgență – simulări și exerciții practice

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se desfășoară un curs de instruire privind comportamentul în caz de calamități și situații de urgență, precum și acordarea primului ajutor. Activitatea de instruire este organizată în perioada 20-24 mai 2024, în comun cu reprezentanți ai Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, în cadrul Parteneriatului bilateral între Republica Moldova și statul Carolina de Nord.

Premieră, inaugurarea sălilor de lectură cu acces liber la raft la Biblioteca Științifică Medicală a USMF „Nicolae Testemițanu”
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la inaugurarea a două săli de lectură cu acces liber la raft la Biblioteca Științifică Medicală (BȘM) – o premieră instituțională, ce are drept scop asigurarea accesului utilizatorilor la resursele de informare de profil medical și farmaceutic.
„Un mod activ și sănătos de viață”: flashmob

Ziua SportuluiLa 5 aprilie 2024, studenți din anul IV de la programul de studii Sănătate publică, Facultatea de Medicină nr. 1 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemitanu”, vor desfășura un flashmob cu genericul „Un mod activ și sănătos de viață”  în contextul Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace (6 aprilie) și Zilei Mondiale a Sănătății (7 aprilie).