Comunicate de presă

Comunicate de presă

Diploma de Master în Managementul Sănătății Publice - eliberată legal dnei Ala Nemerenco

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova condamnă acțiunile de denigrare apărute în mass-media la adresa Școlii de Management în Sănătate Publică (ȘMSP) și solicită dezmințirea acestora. 

Ca răspuns la informațiile postate pe rețelele social media și preluate de portaluri de știri și posturi TV referitor la veridicitatea diplomei eliberate doamnei Ala Nemerenco, doctor în științe medicale, consilier prezidențial, afirmăm următoarele: 

USMF „Nicolae Testemițanu” dezminte informațiile apărute în presă că tânăra care și-ar fi omorât mama ar fi studentă la Medicină

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” își exprimă indignarea pentru faptul că instituțiile mass-media difuzează informații eronate despre tânăra de la Comrat, care și-ar fi ucis mama. Mai multe surse media au scris că fata ar fi studentă la Universitatea de Medicină din Chișinău, astfel fiind prejudiciată demnitatea studenților de la Medicină și, implicit, imaginea instituţiei noastre.

Precizăm că suspecta nu este și nici nu a fost studentă la USMF „Nicolae Testemițanu”.

„Medicina personalizată: modelul medicinei de viitor”

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Asociația Medicină Personalizată și Asociația Medicină de Familie din Moldova Vă invită la conferința națională cu participare internațională „Medicina personalizată: modelul medicinei de viitor”. Este prima reuniune de acest gen în Republica Moldova, desfășurată în formatul unei platforme de comunicare și informare, ce are ca scop de a valorifica oportunitățile de cercetare, finanțare și implementare a medicinei personalizate în țara noastră.

USMF „Nicolae Testemițanu” - 75 de ani de calitate, excelență și performanță în învățământul superior medical

 

La 20 octombrie 2020, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova marchează 75 de ani de la fondare - deschiderea primei sale facultăți - Facultatea de Medicină Generală. Astfel, în perioada 19-24 octombrie, se vor desfășura Zilele Universității. Acest eveniment este unul de anvergură pentru întreaga comunitate academică și cea medicală din țară. 

Dezvelirea plăcii comemorative a profesorului universitar Vladimir Hotineanu

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova invită, în data de 1 octombrie 2020, la ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative a profesorului universitar Vladimir Hotineanu, doctor habilitat în științe medicale, eminent savant, specialist ilustru în domeniul chirurgiei, academician al Academiei de Științe a Moldovei.

MedEspera 2020 - Congresul internațional pentru studenți și tineri medici 

Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează Congresul internațional medical pentru studenți și tineri medici MedEspera 2020, în perioada 24-26 septembrie . 

Deschiderea evenimentului științific va avea loc în data de 24 septembrie, ora 8:00, în Sala Senatului, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).