Default Header Image

„Împarte o carte, împarte sănătate” merge la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău

Published: 06.03.2018

O carte cu povești, poezii sau povestiri poate aduce culoare și bucurie în viața unui copil internat în spital și-l poate face să se însănătoșească mai repede. În susținerea acestei idei, în ajun de Ziua Mondială a Sănătății, vineri, 6 aprilie 2018, începând cu ora 10:30, reprezentanții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vor merge la copiii spitalizați la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, pentru a le transmite cărțile colectate în cadrul campaniei „Împarte o carte, împarte sănătate!”

Totodată, în cadrul acestei acțiuni, tradițional, vom organiza „Ora de lectură” (11:30-12:00), în care studenții și rezidenții noștri le vor citi copiilor povești, povestiri și poezii, în special celor care încă nu știu să citească sau nu pot să o facă din motive de sănătate.

Campania s-a desfășurat în perioada 26 februarie-4 aprilie 2018, timp în care atât membrii comunității universitare, cât și persoane din afara instituției noastre au donat cărți cu povești, basme și povestiri, de poezii, romane, enciclopedii, cărți de colorat și de dezvoltare personală. }ntotal au fost adunate cca 400 de cărți.

Menționăm că acțiunea este organizată de Departamentul Comunicare și Relații Publice în colaborare cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină.