Default Header Image

SimOlympic 2018 – la cea de-a III-a ediție

Published: 03.05.2018

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” Vă invită la olimpiada universitară de simulare SimOlympic 2018, care se va desfășura mâine, 4 mai. Evenimentul va avea loc la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (str. 31 August 1989, 137A), cu începere de la ora 16:30.

SimOlympic este o competiție între echipe formate în exclusivitate din mediciniști, care sunt antrenate în gestionarea anumitor situații critice simulate.

Activitatea va cuprinde momente unice, în care studentul se va identifica cu medicul, paramedicul şi asistenta medicală, va avea posibilitatea de a acţiona în circumstanţe tensionate şi de a înţelege care abilităţi vin din reflex şi la care mai este de muncit. De asemenea, lucrul în echipă va fortifica capacităţile de comunicare eficientă cu alţi colegi, totodată fiind și o bună platformă pentru un schimb de experiență.

La ediția din acest an vor participa trei echipe: Black Code, FiveMed și The Defibrillators, care vor fi antrenați în scenarii diverse ca tematică și complexitate la simulatoarele de fidelitate înaltă.

Juriul va evalua participanții ţinând cont de capacităţile acestora de comunicare, de lucru în echipă, de managementul și rezolvarea cazurilor şi de corectitudinea acţiunilor întreprinse.

Evenimentul dat este o ocazie bună pentru studenți de a demonstra și de a pune în practică abilităţile teoretice.