Default Header Image

Managementul pacienților cu patologie cardiovasculară

Published: 18.03.2018

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Departamentul Medicină Internă, Disciplina de cardiologie organizează mâine, 19 aprilie 2018, conferința științifică cu genericul Noi abordări în managementul pacienților cu patologie cardiovasculară.

Manifestarea se va desfășura în incinta Hotelului Radisson Blu Leogrand (mun. Chișinău, str. Mitropolitul Varlaam, 77), începând cu ora 14:00. Evenimentul are scopul de a prezenta și a aborda cele mai noi progrese în diagnosticarea și tratamentul bolilor cardiovasculare, precum și prevenirea riscului cardiovascular general.

Tematica propusă pentru discuţii la această conferință se va referi la strategiile de diagnostic și tratament al pacienților cu patologie cardiovasculară, îndeosebi pacienții cu hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă. Tot aici va fi prezentată şi situația actuală a maladiilor cardiovasculare în Republica Moldova.

Bolile cardiovasculare reprezintă o problemă stringentă atât medicală, cât şi socio-economică pentru țara noastră, întrucât acestea se plasează constant pe primul loc printre cauzele de deces ale populaţiei, deţinând circa 57,5% din mortalitatea totală în ultimii 10 ani. Mortalitatea cardiovasculară înaltă din Republica Moldova depășește nivelul mediu global aproape de două ori.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Berlin-Chemie/Menarini.