Default Header Image

Laboratorul de Științe Bayer 2018 la USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 18.05.2018

În perioada 21-25 mai 2018, în premieră pentru țara noastră, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se va desfășura Laboratorul de Științe Bayer – proiect educațional internațional derulat în țările Uniunii Europene, menit să demonstreze copiilor că ştiinţa poate fi distractivă, prin intermediul unor experimente atractive. Lecțiile vor avea loc în Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), Sala roșie, et. 3, cu începere de la ora 9:00.

La eveniment vor participa 40 de clase I-V (peste 900 de elevi) de la 18 licee, gimnazii și școli primare din capitală.

Copiii, cu vârsta de 6-12 ani, vor avea parte de o oră interactivă, care va include activități individuale și de echipă unde vor fi demonstrate și explicate cinci experimente chimice și biologice, intitulate: culorile călătoriei, iluzia optică, ariciul magnetic, o lume într-un borcan, bătălia densităților. Scopul proiectului este de a demonstra utilitatea științei în viața de zi cu zi.

Laboratorul de științe, ediția a V-a, se va desfășura de luni până vineri, între orele 9:00-17:00. Programul se anexează.

Proiectul este organizat de Bayer România în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și se orientează pe conceptul „Copiii de azi, cercetătorii de mâine”.

Laboratorul de științe Bayer are o experiență de mai mulți ani în Europa și a fost conceput ca răspuns la una dintre problemele majore cu care sistemul educaţional este adesea asociat – prea multă teorie în defavoarea activităţilor practice.

De la lansarea proiectului, în 2014, peste 12000 de copii din București, Cluj Napoca, Constanța, Iași și Timișoara au descoperit că prin știință cunoști lumea, afli lucruri noi, îți cultivi pasiunile și îți modelezi viitorul.

Ediţiile anterioare au fost extrem de bine primite de copii, profesori şi părinţi deopotrivă, ceea ce a permis extinderea acestuia și în țara noastră.