Default Header Image

Ceremonia de bun venit a studenților în anul I de studii la USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 08.06.2018

În data de 30 august 2018, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la ceremonia de bun venit a studenților în anul I de studii. Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 11:00, la Palatul Național „Nicolae Sulac” din capitală (str. A. Pușkin, 21).

La manifestare vor fi prezenți prim-ministrul Pavel Filip, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, administrația Universității, decani, prodecani, profesori, studenți, părinți și alți oaspeți.

Tradițional, studenții înmatriculați în anul I vor rosti solemn Jurământul studentului USMF „Nicolae Testemițanu”, prin care se vor obliga să depună toate eforturile pentru a învăța și a deveni specialiști de valoare, să-și iubească și respecte profesorii și colegii. Totodată, studenții anului VI le vor înmâna halatul alb, împreună cu alte simboluri ale medicinei, cum sunt stetoscopul și bisturiul, precum și flacăra cunoștințelor pe care vor trebui să o păstreze cu sfințenie.

În acest an, la USMF „Nicolae Testemițanu” au promovat concursul 762 de candidați, dintre care 488 au optat pentru specialitatea Medicină (362 – buget și 126 – contract), 146 – pentru Stomatologie (contract),  78 – pentru Farmacie (contract), 15 – pentru Medicină preventivă (buget), 18 – pentru Optometrie (15 – buget și 3 – contract) și 17 tineri au ales Asistența medicală generală (15 – buget și 2 – contract).