Default Header Image

Ceremoniile de depunere a jurământului de medic şi farmacist

Published: 08.06.2018

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la ceremonia de depunere a jurământului de medic şi farmacist de către studenții autohtoni. Manifestarea solemnă va avea loc în data de 12 iunie 2018, ora 11:00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” din capitală.

În acest an la USMF „Nicolae Testemițanu” au susţinut cu succes examenele de absolvire 992 de persoane, dintre care 292 sunt absolvenți internaționali. Astfel, au fost pregătiți specialiști pentru sistemul național de sănătate la următoarele specialități: Medicină – 450; Stomatologie – 105; Farmacie – 110 și la Medicină preventivă – 35 de specialiști.

La acest eveniment vor participa reprezentanți ai Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova, ai instituţiilor republicane și municipale de profil, administrația USMF „Nicolae Testemițanu”, decani, prodecani, șefi de catedre, profesori universitari, studenți, părinți și prieteni.

În data de 13 iunie 2018, ora 11:00, tot la Palatul Național „Nicolae Sulac” va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de medic şi farmacist de către studenții internaţionali. Cei mai mulți absolvenți străini sunt originari din Israel – 271, din SUA sunt 4, câte 3 din România și Federația Rusă, câte 2 din Turcia şi Siria și câte unul din Canada, Liban, Portugalia, Cipru, Grecia, Irak și Yemen. La această activitate printre invitaţi sunt şi reprezentanţii Biroului Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova.