Publication header

Medicus, Nr. 11-12, Vol. 905-906 (Noiembrie-Decembrie) 2017

Medicus-Nr.11-12-Vol.-905-906-(Noiembrie-Decembrie)-2017
01 novembre 2017

Anul 2017 a avut o însemnătate majoră pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Anul Nicolae Testemițanu a oferit comunității universitare și celei medicale șansa de reconfirmare a atitudinii, a respectului și a recunoștinței pentru munca titanică realizată de distinsul profesor și savant, ilustrul manager al Alma Mater și al sistemului ocrotirii sănătăţii, încadrându-se perfect în maxima Lucendo allis ego ipse ardeo - crezul universității noastre.

În anul ce se perindează, un proiect de succes a fost inaugurarea Centrului Universitar de Reabilitare Medicală, care prestează servicii de recuperare și de tratament individualizat, consultații ale medicului reabilitolog, diverse ședințe de terapie și alte servicii. 

O performanță a instituției a constituit și deschiderea unei noi specialități - Optometria - în cadrul Facultății de Medicină nr. 1. Astăzi suntem mândri că avem prima grupă de studenți care își desfășoară studiile la această specialitate și sperăm să ajungem să ne bucurăm de zeci de promoții. La începutul lunii decembrie, Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional a evaluat Programul de studii la Optometrie în vederea autorizării acestuia. 

O realizare grandioasă este acreditarea internațională a Facultății de Stomatologie de către Consiliul Dentar din California, SUA, iar ca rezultat, avem prima grupă de studenți americani care a început procesul de studii.

Anul 2017 a fost generos și la capitolul cooperare internațională. Au fost încheiate 12 acorduri de colaborare cu parteneri externi, fapt care va asigura mobilitatea academică, schimbul de experiențe și bune practici întru dezvoltarea continuă a învățământului superior medical și a științelor medicale, racordarea tuturor proceselor desfășurate în Universitate la cele mai înalte standarde de calitate.

Dragi studenți, stimați colegi,

În noul an 2018, Vă doresc, în primul rând, sănătate și Vă îndemn să activați cu aceeași dăruire și perseverență, să învățați lucruri noi și să creșteți profesional, pentru că Alma Mater va prospera grație performanțelor și contribuției fiecăruia dintre noi. 

Fie ca lumina sărbătorilor de iarnă să radieze în casele și în sufletele noastre. Să fim mai buni, mai generoși și solidari, pentru că acestea sunt remediile pentru o societate sănătoasă și frumoasă.

La Mulți Ani!