Publication header

Medicus, Nr. 7-8, Vol. 874-875 (Septembrie-Octombrie) 2014

Medicus-Nr.7-8-Vol.-874-875-(Septembrie-Octombrie)-2014
01 septembre 2014

Este un prilej deosebit, ca în aceste zile, când Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” consemnează 69 de ani de la fondare, să vă adresez calde urări de bine și sănătate, dorindu-vă realizări frumoase și forțe nesecate. 

A mai trecut un an pe care l-am înscris cu demnitate în istoria Universității noastre. Am creat împreună lucruri frumoase, dar nu ne oprim aici. Continuăm să ne propunem noi obiective care, odată realizate, vor contribui la prosperarea Alma Mater.       

Se cunoaște deja, în întreaga țară, că USMF „Nicoale Testemițanu” din Republica Moldova  a devenit, în aceste decenii, un prestigios centru educațional și științific, un izvor de specialiști reputați  în domeniul medicinei și farmaciei, loc în care își exercită excelența un corp profesoral dedicat și consacrat activității academice și științifice.

În acești 69 de ani pe care  i-a străbătut Universitatea, drumul nu a fost ușor, dar fiecare dintre membrii comunității noastre a contribuit prin entuziasm, competență și dăruire la înălțarea ei. Și iată că aici, efortul nostru comun este recunoscut de Federația Mondială pentru Educație Medicală, care menționează într-un raport de evaluare a instituției noastre: „USMF Nicolae Testemițanu este un exemplu de bune practici pentru țările din regiune, atât din fosta Uniune Sovietică, cât și din regiunea Mării Negre”.

Viitorul învățământului medical superior se arată destul de promițător, chiar dacă ar putea fi supus unor transformări odată cu aplicarea noului Cod al Educației, în vederea modernizării și adaptării la stilul european de învățământ. În contextul vectorului vestic asumat de țara noastră, trebuie să ne concentrăm eforturile și întregul potențial spre alinierea cât mai fidelă la standardele UE. 

Anul care vine este unul jubiliar pentru USMF ”Nicolae Testemițanu”. Va fi un an plin de evenimente și acțiuni, în care vom continua să ne îndeplinim misiunea cu demnitate și dăruire în ceea ce facem, pentru că avem această datorie față de înaintașii noștri, care au pus bazele unei Universități de care am ajuns să vorbim cu multă mândrie astăzi.  

Amintim că Facultatea de Farmacie aniversează, în curând, 50 de ani de activitate. Cu această minunată ocazie, transmitem întregii echipe sincere și meritate felicitări pentru performanțele educaționale și științifice atinse, dorindu-le să persevereze în cunoașterea științelor farmaceutice. Menționăm că performanța și calitatea academică a unei instituții sunt dovada inițiativei, viziunii și dedicării. În această jumătate de secol, Facultatea s-a remarcat prin toate aceste atribute. 

 La Mulți Ani, ALMA MATER!