Publication header

Medicus, Nr. 4-6, Vol. 889-891 (Aprilie-Iunie) 2016

Medicus-Nr.4-6-Vol.-889-891-(Aprilie-Iunie)-2016
01 avril 2016

Dragi absolvenți,

Sperăm că luați cu voi cele mai frumoase amintiri despre Alma Mater și, în calitate de specialiști, veți reconfirma bunul nume pe care l-am construit cu toții în timp. 

Sunteți la început de drum, unul care va avea cu siguranță atât urcușuri, cât și coborâșuri - dar suntem siguri că îl veți parcurge cu demnitate și încredere în forțele proprii. Cunoștințele oferite cu atâta străduință de profesorii noștri vor fi cele care vă vor garanta succesul, atât timp, cât veți continua să le dezvoltați. Formarea medicului și a farmacistului se realizează pe parcursul întregii vieți, timp în care nu trebuie să încetați să creșteți și să deveniți mai buni. 

Ați rostit cu toții Jurământul lui Hippocrates, învățămintele căruia vor rămâne înscrise adânc în conștiința fiecăruia dintre Dumneavoastră, ca să vă ghideze conduita morală și cea profesională. Veți fi, cu siguranță, medici și farmaciști buni, pentru că știm câte eforturi și sacrificii am depus cu toții pentru realizarea acestui deziderat, alături de părinții voștri care v-au susținut și merită tot respectul și aprecierea.     

Cu ocazia încheierii unei etape atât de importante în viața Dumneavoastră, în numele comunității universitare, Vă adresez sincere felicitări și urări de bine, sănătate și prosperitate. Vă spunem bun venit în rândul comunității medicale și farmaceutice și așteptăm cu nerăbdare noi performanțe de care să ne bucurăm împreună.  

Se spune că viaţa poate fi înţeleasă numai privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte, iată de ce, vă îndemnăm să fiți deschiși către noi provocări, să deveniți promotori fideli ai tradițiilor universitare și să demonstrați cu tărie că sunteți urmașii marelui Nicolae Testemițanu!  

Stimați medici și farmaciști, 

Vă exprimăm gratitudinea pentru eforturile depuse, devotamentul, nopțile nedormite și sacrificiile pentru meseria aleasă întru îmbunătățirea calității vieții populației și dezvoltarea sistemului de sănătate din țară. Ne mândrim cu fiecare dintre Dumneavoastră și Vă suntem recunoscători pentru că promovați tradițiile Alma Mater. 

Cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, Vă dorim multă sănătate, realizări frumoase și forțe pentru a continua cu aceeași tărie de caracter această luptă pentru viață pe care o duceți zi de zi pentru prosperarea întregii societăți.  

La Mulți Ani!