Publication header

Medicus, Nr. 7-8, Vol. 892-893 (Septembrie-Octombrie) 2016

Medicus-Nr.7-8-Vol.-892-893-(Septembrie-Octombrie)-2016
01 Septembrie 2016

Iată-ne ajunși la o nouă aniversare a Universității noastre… Zile în care ne reamintim cele mai importante evenimente marcate de-a lungul anilor și aducem omagii celor care au pus bazele învățământului medical și farmaceutic în țara noastră. Ne-am îndeplinit întotdeauna misiunea ca pe o datorie sacră, iar acest an nu este o excepție. Programul Zilelor Universității este unul care îmbină, ca de obicei, activitatea științifică, cea socială și sportivă. Vă îndemnăm să fiți activi și să simțiți sărbătoarea din plin, deoarece ceea ce reprezintă astăzi Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” - este rezultatul muncii și eforturilor comune depuse de fiecare dintre Dumneavoastră. 

Recent, Universitatea a fost supusă unui audit extern, iar concluziile experților au confirmat încă o dată că excelența spre care tindem și pe care o promovăm în mediul academic. Astfel, suntem prima instituție de învățământ superior din Republica Moldova certificată conform standardului internațional ISO 9001:2015. Totuși, rămânem conștienți de faptul că asigurarea calității este un proces continuu care trebuie să rămână o preocupare permanentă a administrației, dar și a fiecărui angajat care activează la USMF „Nicolae Testemiţanu”. 

Un alt eveniment important a fost vizita membrilor Consiliului stomatologilor din California, SUA, care au venit să evalueze Facultatea de Stomatologie a Universității noastre. În curând, urmează să primim un raport, care va include o analiză a procesului de studii și a celui managerial. Ne bucură faptul că impresiile cu care au plecat experții americani sunt dintre cele mai frumoase și sperăm că aprecierea oferită Universității noastre va fi una pe măsură.     

Suntem încă la începutul anului de studii, iar după o scurtă perioadă de adaptare, venim cu o adresare pentru studenții din anul I pentru care Zilele Universității sunt o premieră. Încercați să cunoașteți cât mai mult din tradițiile Alma Mater pentru că voi veți fi cei care veți asigura continuitatea și prosperarea acestora. Profitați din plin de tot ce vă oferă USMF „Nicolae Testemiţanu”, fiți perseverenți și demonstrați că meritați să vă numărați printre discipolii Universității noastre. 

Stimați membri ai USMF „Nicolae Testemiţanu”, cu ocazia Zilelor Universității vă adresăm calde urări de bine, sănătate și realizări frumoase în toate!    

Vivat, Crescat, Floreat, Alma Mater!