Publication header

Medicus, Admitere-2017

Medicus-Admitere-(Mai)-2017
01 Mai 2017

Dragi elevi, viitori absolvenţi!

Chiar dacă savurați încă din plin clipele ce-au mai rămas din viața de liceu sau de colegiu, cu siguranță sunteți dornici să deveniţi studenți... Într-adevăr vă așteaptă una dintre cele mai frumoase etape ale vieții atât prin oamenii pe care îi veți cunoaște, noile orizonturi pe care le veți deschide, cât și prin provocările care vă vor face mai rezistenţi. Atât timp cât îţi urmezi visul, lucrurile nu par deloc complicate. Sunteți pasionat de biologie și chimie şi aveți o dorință inepuizabilă de a cunoaște tainele organismului uman? Atunci fie că optați pentru medicină, sănătate publică, stomatologie sau farmacie - cu siguranță veți face alegerea corectă.  

Sănătatea este un domeniu prioritar pentru om și societate, dar și unul foarte nobil. De aceea, prin tot ce faceți va trebui să corespundeți celor mai înalte standarde. 

Va fi ușor sau greu? Nimeni nu vă poate garanta… 

Dar, cu siguranță, va fi o experiență de neuitat! 

Pentru a reuși trebuie să dați dovadă de deschidere faţă de oameni, de sensibilitate, pasiune, caracter, responsabilitate și angajament. Important este să nu renunțați niciodată să creșteți, să vă dezvoltați în permanență și să deveniți mai buni. Acest fapt definește un medic - capacitatea de perfecționare continuă. Medicina este o provocare, care merită trăită din plin, iar medicul este pilonul unei societăţi sănătoase. 

O nouă specialitate - Optometria

În acest an venim cu o nouă ofertă educațională - la Facultatea de Medicină nr. 1 va fi lansată o nouă specialitate - Optometria, inspirată din practica internațională. Aici veți învăța cum trebuie efectuat un examen oftalmologic complex, veți studia despre prescrierea corecției optice necesare (ochelari, lentile de contact ș.a.) şi efectuarea recomandărilor pentru prevenirea tulburărilor vizuale. În general, optometristul este cel care descifrează în fază iniţială primele aspecte ale viciilor de vedere, le evaluează şi le poate corecta, iar în caz de necesitate face trimitere la medicul oftalmolog.

Medicii și farmaciștii sunt membrii aceleiași echipe

Un domeniu la fel de important pentru care puteți opta venind la Universitatea noastră, este farmacia. Medicii și farmaciștii sunt membrii aceleiași echipe, care luptă pentru un scop comun - asigurarea sănătății populației. Unii constată problema, ceilalți asigură soluționarea acesteia cu ajutorul medicamentelor.

Prin ce este deosebită Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”? Prin faptul că tinde spre o dezvoltare continuă, în special prin implementarea standardelor internaţionale în formarea cadrelor medicale, prin ajustarea programelor de studii la cerinţele europene și integrarea în spațiul mondial de educație şi de cercetare. Dar cei mai importanți sunt oamenii… Cadrele didactice manifestă un înalt profesionalism și asigură instruirea tinerilor specialişti prin aplicarea metodelor şi tehnologiilor moderne de instruire medicală şi de testare a cunoştinţelor şi abilităţilor practice, conform rigorilor  internaţionale. Profesorii sunt cei care vă vor ghida pe parcursul anilor de studii și vă vor împărtăși cu mare ardoare din cunoștințele și experiențele lor. 

Mai multe detalii despre procesul de studii, dar și despre condițiile oferite de USMF „Nicolae Testemițanu” - vă invităm să aflați din ediția specială Admitere a ziarului Medicus.   

Spunea cinevă ca dacă ești tânăr și talentat, este ca și cum ai avea aripi… Vă îndemn, dragi viitori studenți, să fiți plini de entuziasm și să atingeți cele mai înalte culmi prin multă muncă și perseverență, iar noi vă punem la dispoziţie toate resursele necesare pentru aceasta! 

Vă aşteptăm cu drag la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie 

„Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova!