Default Header Image

Conferință de presă la USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 23.03.2018

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Biblioteca Ştiinţifică Medicală (BŞM) organizează marți, 24 aprilie 2018, o conferinţă de presă privind rezultatele Proiectului de colaborare Moldova – North Carolina Medical Library Partnership al BŞM cu 12 biblioteci medicale din Statul Carolina de Nord, SUA. Conferinţa va avea loc cu începere de la ora 11:00, în incinta Bibliotecii, amplasată în Spitalul Clinic Republican, et. 3 (str. Nicolae Testemiţanu, 29).

La eveniment vor participa Donna Flake, coordonatorul proiectului Moldova – North Carolina Medical Libraries Partnership, directorul Bibliotecii Științelor Medicale Robert M. Fales din or. Wilmington, Dr. Rhonda Amoroso, membru al Consiliului de administrație al Centrului Medical Central din Hanover, Carolina de Nord, reprezentanţii Ambasadei SUA în Moldova, rectorul Ion Ababii şi alţi membri ai administraţiei Universităţii, precum şi studenţi, rezidenţi și bibliotecari.

Pe parcursul celor 12 ani de parteneriat dintre Biblioteca Științifică Medicală și cele 12 biblioteci medicale din Carolina de Nord, Universitatea a beneficiat de donații de carte medicală și reviste științifice, de cursuri de instruire pentru bibliotecari şi utilizatori, acces gratuit la 6 baze de date de profil medical și resurse axate pe evidențe, printre care: Clin-eguide, DynaMed, OVID MEDLINE, biblioteca medicală electronică STATRef, MD Consult, First Consult. Totodată, utilizatorii Bibliotecii beneficiază și de informaţie medicală solicitată la cerere prin transfer electronic de documente (realizat prin intermediul programului DOCLINE) oferit de cele 12 biblioteci medicale partenere din Carolina de Nord.

Ca rezultat al colaborării moldo-americane, Biblioteca Ştiinţifică Medicală a primit donaţii valoroase de cărţi şi reviste medicale în limba engleză (cca 30 000 de exemplare), oferite cu generozitate de bibliotecile partenere, cât şi de persoane fizice, medici din Statul Carolina de Nord.