Default Header Image

Donație de echipament tehnic și consumabile pentru 9 biblioteci 

Published: 27.04.2023

Donatie RotaryUniversitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova Vă invită la un eveniment de transmitere a unui lot de echipament tehnic și consumabile pentru 9 biblioteci din țară: 7 - universitare și 2 a colegiilor de medicină. Evenimentul va avea loc în data de 28 aprilie 2023, cu începere de la ora 16:00, în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), et. 1.

Donația este oferită de Wilmington East Rotary din orașul Wilmington, statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii (SUA), cu suportul parteneriatului interbibliotecar Carolina de Nord - Moldova, Parteneriatului Bilateral între statul Carolina de Nord și Republica Moldova, Fondul Mondial pentru Copii din Moldova (Moldova World Children's Fund), Ambasada SUA în Moldova și A.O. Centrul Internațional de Cooperare și Dezvoltare „PHOENIX”.

La eveniment vor fi prezenți E.S. dl Kent D. Logsdon, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, rectori ai universităților, directori ai colegiilor de medicină, directori și șefi ai bibliotecilor beneficiare, Irina Rusanovschi, președinte al Centrului Internațional de Cooperare și Dezvoltare „PHOENIX”, și alți invitați.

Partea americană din Carolina de Nord va participa on-line la eveniment și va fi reprezentată de către Elaine Marshall, secretarul de stat al Carolinei de Nord,  Scott Rebein, președintele Clubului Wilmington East Rotary, Donna Flake, coordonatoarea parteneriatului interbibliotecar Carolina de Nord ‒ Moldova, Ray West, președintele Fondului Mondial pentru Copii din Moldova și alți parteneri.

Beneficiarii echipamentului tehnic și a consumabilelor sunt: Biblioteca Ştiinţifică Medicală a USMF „Nicolae Testemiţanu”, Biblioteca Centrală a Universității de Stat din Moldova, Biblioteca Științifică a Universității Tehnice a Moldovei, Biblioteca-filială a facultăților de Științe Agricole și Silvice ale Mediului și de Medicină Veterinară a Universității Tehnice a Moldovei, Biblioteca Științifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Biblioteca Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din or. Cahul, Biblioteca Universității de Stat din Comrat, Biblioteca Colegiului de Medicină Ungheni,  Biblioteca Colegiului de Medicină Cahul.

Bibliotecile vor primi câte un set ce include: un notebook și sistem de operare licențiat, o imprimantă și consumabile (cartridge, toner și hârtie A4).