Maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19 „De la student la student”, 21-23 mai
- 67 views
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza un maraton universitar de imunizare cu genericul „De la student la student”, în perioada 21-23 mai. Acțiunea este desfășurată în contextul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 și destinată preponderent studenților, masteranzilor, studenților-doctoranzi, medicilor-rezidenți, cadrelor didactice, elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar și tuturor categoriilor de personal din toate instituțiile de învățământ din republică.
Imunizarea se va face fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul vaccinat. Startul maratonului va fi dat vineri, cu începere de la ora 15:00, și se va desfășura până duminică, ora 21:00.
„Experiența frumoasă a universităților de medicină din România ne-a inspirat și pe noi să realizăm o acțiune similară în țara noastră, în condițiile în care USMF „Nicolae Testemițanu” dispune de resurse umane și spații pentru amenajarea mai multor puncte de vaccinare. Prin această acțiune, sperăm să reușim să vaccinăm cât mai mulți tineri, pentru a putea relua procesul didactic cu prezența fizică a beneficiarilor de studii, în anul de învățământ 2021-2022”, a declarat rectorul Universității Emil Ceban.
În Campusul universitar din regiunea Mălina Mică a capitalei vor fi organizate 10 puncte de imunizare, unde vor fi disponibile două tipuri de vaccin – Sinopharm și AstraZeneca. Trei fluxuri vor fi deschise în incinta Blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu, 27), unde va avea loc imunizarea cu vaccinul Sinopharm, și șapte – în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25) – cu AstraZeneca.
În procesul de vaccinare vor fi antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității academice – cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.
Universitatea va asigura și rapelul (a doua doză): în perioada 11-13 iunie – cu vaccinul Sinopharm și în perioada 16-18 iulie – cu AstraZeneca.
Acțiunea este organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova cu suportul Consiliului Rectorilor din Moldova.