Default Header Image

Al II-lea Congres al studenţilor farmacişti din Republica Moldova

Published: 13.11.2019

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la cel de-al II-lea Congres al studenţilor farmacişti din Republica Moldova, organizat de Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Republica Moldova, în perioada 14-17 noiembrie curent. Forumul are genericul „Medicamentul și Farmacistul: Actualități și Perspective” și este dedicat aniversării a 55-a a Facultății de Farmacie. 

Deschiderea oficială a congresului va avea loc în data de 14 noiembrie, cu începere de la ora 17:00, în incinta Blocului didactic nr. 2, Aula nr. 4 (str. Mălina Mică, 66).

În cadrul forumului vor fi  abordate subiecte prioritare ce țin de cercetările din domeniul medicamentului şi de actualităţile în practica farmaceutică: abilități de înțelegere și de utilizare a informației cu privire la automedicație, efectele adverse ale anabolicelor, surse naturale și netradiționale de coloranți, surse de celule stem pentru terapie și frumusețe, problematica bolilor rare în sistemul de sănătate și medicamentele orfane în activitatea farmacistului clinician, elaborarea sistemului informațional automatizat de evidență a personalului farmaceutic, bioingineria genetică - viitorul industriei farmaceutice autohtone, interacţiuni medicamentoase semnificative clinic, oportunitatea dezvoltării carierei unui farmacist, cercetări în domeniul farmaceutic, repere teoretice şi practice privind principiul legalităţii actului farmaceutic etc.

Potrivit organizatorilor, congresul va include conferinţe magistrale, ateliere, workshopuri, ce vor fi ţinute de către profesori autohtoni şi invitaţi de peste hotare. 

În cadrul atelierelor practice, participanții vor discuta despre rolul farmacistului în prevenirea erorilor de medicație, incompatibilitățile și interacțiunea la asocierea medicamentelor într-o singură seringă, comunicarea cu pacienții și consilierea lor ș.a.

La forum vor participa somităţi în domeniu din România, Austria şi Republica Moldova. La eveniment sunt așteptați cca 150 de participanți.