Default Header Image

Ceremonia de bun venit a studenților în anul I de studii la USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 30.08.2019

În data de 31 august 2019, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la ceremonia de bun venit a studenților în anul I de studii. Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 11:00, la Palatul Național „Nicolae Sulac” din capitală (str. A. Pușkin, 21).

La manifestare vor fi prezenți reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, administrația Universității, decani, prodecani, profesori, studenți, părinți și alți invitați.

În cadrul ceremoniei, tinerii înmatriculați în anul I vor rosti Jurământul studentului USMF „Nicolae Testemițanu”, prin care se vor obliga să muncească cu pasiune, pe tot parcursul anilor de studii, să depună toate eforturile pentru a însuși la perfecție bazele teoriei și practicii medicale și a deveni specialiști de valoare, dar și să respecte profesorii și colegii lor. 

Tradițional, studenții din anul VI le vor înmâna halatul alb și alte simboluri ale medicinei, cum sunt stetoscopul și bisturiul, precum și flacăra cunoștințelor pe care vor trebui să le păstreze cu sfințenie și demnitate.

În acest an, la USMF „Nicolae Testemițanu” au fost înmatriculați 759 de persoane, dintre care 461 – la specialitatea Medicină, 110 – la Stomatologie,  109 – la Farmacie, 13 – la Medicină preventivă, 16 – la Optometrie şi 15 tineri - la Asistență medicală generală. Totodată, la an compensator au fost admiși 18 tineri.