Default Header Image

Standarde europene în învățământul medical

Published: 09.01.2014

Vineri, 10 ianuarie 2014, în incinta Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” va avea loc o lecţie publică susținută de experții europeni Stefan Lindgren şi David Gordon. Specialiștii vor prezenta reglementările și politicile în Europa și la nivel mondial privind învățământul medical. Evenimentul va avea loc la ora 15:00, în Sala Senatului, blocul didactic central, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165.

 

Stefan Lindgren este președinte al Federației Mondiale pentru Educație Medicală, profesor în medicină și gastroenterologie la Universitatea Lund din Suedia, consultant superior la Spitalul Universitar Skåne din Malmö. Profesorul va vorbi și despre noile abordări în învățământul medical.

 

Despre rolul global al medicului în viitor va expune David Gordon, președinte al Asociației Școlilor Medicale din Europa, profesor emerit în medicină, fost decan al Facultății de Medicină a Universității din Manchester. În prezent, David Gordon este Visiting Professor al Universității din Copenhaga, Danemarca, titlu conferit în anul 2009 și de USMF ”Nicolae Testemițanu”.

 

Lecţia publică va avea loc în cadrul unei vizite de lucru a delegaţiei europene, desfăşurată în perioada 9-12 ianuarie 2014. În aceste zile, a început şi sesiunea de iarnă, fapt ce le va permite experților să asiste și să monitorizeze procesul de evaluare a cunoștințelor studenților la Universitate.

 

Stefan Lindgren și David Gordon vor avea întrevederi cu reprezentanții Ministerului Educației, Ministerului Sănătății și USMF ”Nicolae Testemițanu”, vor vizita Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală şi Clinica Stomatologică a USMF ”Nicolae Testemițanu”.

 

USMF ”Nicolae Testemițanu” este membru al Asociaţiei Şcolilor Medicale din Europa din anul 2011 și al Asociației pentru Educaţie Medicală din Europa, organizație regională europeană a Federaţiei Mondiale de Educaţie Medicală.