Default Header Image

Mediciniștii marchează Ziua Mondială fără tutun

Published: 28.05.2015

În data de 28 mai curent, studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” vor organiza un flashmob cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun.

 

Acțiunea se va desfășura în fața Spitalului Clinic Republican (str. N. Testemițanu, 29), cu începere de la ora 15:30. Aici, tinerii se vor alinia în forma unei țigări uriașe, prin care vor încerca să demonstreze impactul fumului atât asupra fumătorilor activi, cât și a celor pasivi.

 

Flashmob-ul va fi urmat de o competiție între mediciniști, care vor încerca să convingă trecătorii să le dea pachetele cu țigări pentru a fi aruncate la coș.

 

Unul dintre organizatorii evenimentului, Nicolae Demenciuc, student în anul I, Facultatea de Medicină nr. 1, ne-a spus că prin această acțiune încearcă să atragă, în primul rând, atenția tinerilor: ”Noi vrem să creștem într-o societate sănătoasă și de aceea încercăm să le reamintim cât de dăunător este fumatul pentru sănătatea lor. Dacă decid, totuși, să adopte acest stil de viață, ar trebui, cel puțin, să nu fumeze în locuri publice, ca să nu pună în pericol și viața altora”.

 

Evenimentul are drept scop informarea și sensibilizarea populației privind efectele nocive ale fumatului asupra organismului uman și este organizat de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină.

 

 Ziua Mondială fără Tutun este marcată anual în data de 31 mai.