Default Header Image

Primul Congres al studenților farmaciști din Republica Moldova

Published: 03.05.2017

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la primul Congres al studenților farmaciști cu participare internațională Inovație și creativitate în practica și cercetarea farmaceutică, care se va desfăşura în perioada 4-7 mai curent.

La eveniment vor fi prezentate 27 de comunicări și 36 de postere în 5 și, respectiv, 3 sesiuni. Congresul va include  simpozioane, sesiuni științifice, ateliere de lucru, unde vor fi abordate subiecte precum: administrarea medicamentelor pentru diferite maladii, rolul farmacistului în sistemul de sănătate, practici moderne în reglementarea medicamentelor inovatoare, evoluția prețurilor la medicamente, contrafacerea medicamentelor ş.a.

Forumul științific va întruni cca 300 de participanți, dintre care 196 activi (cu prezentări/comunicări): cadre didactice, studenți, rezidenți și tineri farmaciști atât din țară, cât și din străinătate. Printre invitații internaționali se numără: Dan Dăneasa şi Cristi Savescu, experţi consultanţi independenţi în cercetare farmaceutică, Amalia Alexe,  expert consultant independent în domeniul medicamentului, Agenția Europeană a Medicamentelor, Londra, Marea Britanie; Alexandru Rusu, doctorand, Universitatea din Utrecht, Centrul de Colaborare a Organizației Mondiale a Sănătaţii pentru Politici şi Reglementări Farmaceutice, Olanda; Dioglo Piedade, trainer, Asociația Europeană a Studenților Farmaciști din Bruxelles, Belgia; Simona Negreș, dr. hab. farm., prof. univ., Cornel Chiriță, dr. șt. farm., prof. univ. și Emil Ștefănescu, șef de lucrări, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.

Congresul este organizat de Asociația Studenților Farmaciști din Republica Moldova, Facultatea de Farmacie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină.

Ceremonia de deschidere va avea loc mâine, 4 aprilie, începând cu ora 17:30, în incinta Blocului didactic nr. 2, str. Mălina Mică, 66.

Lucrările prezentate în cadrul congresului au fost publicate în Revista Farmaceutică din Republica Moldova, nr. 1-2, 2017.

Pentru detalii vedeți Programul.