Default Header Image

Finalizarea Proiectului Tempus – Servicii informaționale moderne pentru îmbunătățirea calității studiilor

Published: 26.10.2016
În data de 27 octombrie curent, Biblioteca Științifică Medicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” organizează Conferința de totalizare a activităților din cadrul proiectului MISISQ – Servicii informaționale moderne pentru îmbunătățirea calității studiilor. Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 10:00 în Sala de conferințe a Hotelului Codru (str. 31 August 1989, 127).

 

La eveniment vor participa reprezentanți de la Ministerul Educației, Ministerul Culturii, de la instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, precum și din partea partenerilor internaționali ai proiectului: Universitatea de Științe Medicale din Kaunas, Lituania; Universitatea Tehnică din Riga, Letonia; Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, România; Universitatea Națională Debreceni Egyetem, Ungaria.

 

Beneficiari ai proiectului sunt șapte biblioteci universitare din Republica Moldova: Biblioteca Științifică Medicală a USMF „Nicolae Testemiţanu” (coordonator național), Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice a Moldovei, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea Pedagogică de Stat  „Ion Creangă” din Chișinău, Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

 

Mai multe detalii vedeți în Program.

 

 

Proiectul Tempus Modern Information Services for Improvement Study Quality (MISISQ), desfășurat între 1 decembrie 2013 și 30 noiembrie 2016, cu un cost total de 967 680 de euro, a avut drept scop îmbunătăţirea calităţii studiilor superioare în Republica Moldova prin extinderea şi diversificarea accesului la informaţie pentru întreaga comunitate academică. Realizarea proiectului a presupus crearea şi modernizarea serviciilor informaţionale pentru un învăţământ superior de calitate.

 

În cadrul acestui proiect, s-a reușit dezvoltarea unei infrastructuri informaţionale comune, implementarea unui soft integrat de bibliotecă – ALEPH și a unei platforme informaționale – Primo, prin intermediul căreia toate resursele informaționale ale celor 7 biblioteci universitare, cât și bazele de date disponibile în regim on-line, au fost concentrate într-un singur spațiu virtual. Astfel, utilizatorii au acces, dintr-un singur punct, la catalogul electronic partajat și la resursele informaţionale internaționale. Au fost create repozitorii instituţionale, care vor contribui la creşterea vizibilităţii și impactului universităţilor din Moldova în spaţiul mondial de educaţie și cercetare. Un alt obiectiv a fost promovarea și dezvoltarea culturii informaţiei în vederea utilizării eficiente a resurselor informaţionale şi sporirii calității proceselor de instruire şi cercetare în Republica Moldova.

 

Pentru mai multe detalii accesați: http://misisq.usmf.md/.