Default Header Image

Instruirea liceenilor privind acordarea primului ajutor medical

Published: 08.11.2017

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la o activitate de instruire a liceenilor privind acordarea ajutorului medical de urgență.

Evenimentul va avea loc joi, 9 noiembrie 2017, în incinta Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” (str. București, 64), între orele 10:00-14:00.

Astfel, patru formatori vor instrui 80 de elevi din clasele a X-XII-a cum să acorde primul ajutor medical persoanelor care au suferit în urma accidentelor sau în alte situații excepționale. Doi instructori vor lucra cu un grup de 20 de persoane. Primele două grupuri de elevi vor fi instruite între orele 10:00-12:00, iar următoarele două – între 12:00-14:00.

Instruirile se desfăşoară în cadrul proiectului Bazele ajutorului medical de urgență pentru liceeni, dezvoltat de programul de granturi Cetățenii acționează şi derulat de FHI360 cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Proiectul, implementat de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, are drept scop instruirea și dezvoltarea abilităților practice a cca 1500 de elevi din clasele liceale din mun. Chișinău și din raioanele Ialoveni și Strășeni cu privire la acordarea ajutorului medical de urgență, în special a manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară.

Rolul de formatori și l-a asumat un grup de studenți și rezidenți ai USMF „Nicolae Testemițanu”, care au fost selectați în bază de voluntariat și au fost instruiți la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală.

Menționăm că în data de 10 noiembrie, între orele 10:30-14:30, vor fi instruiți alți 80 de elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Chișinău.