Default Header Image

Asistență medicală dentară gratuită pentru copii orfani: Misiune umanitară SUA-Moldova 2019

Publicat: 15.03.2019

În perioada 18-21 martie curent, trei echipe mixte de medici de la Catedra de propedeutică stomatologică „Pavel Godoroja”, studenți de la Facultatea de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și colegi de la Universitatea Carolina de Nord din Chapel Hill (UNC), SUA, vor oferi servicii stomatologice gratuite copiilor orfani de la Școala-internat din orașul Strășeni.

Acțiunea va avea loc, zilnic, între orele 9:00-16:00, în trei locații: Clinica Universitară Stomatologică  nr. 2, sălile 508 și 509, et. V (str. Mihai Viteazul, 1A), Clinica Pacea Familiei (bd. Dacia, 13), Clinica Solodent, oficiul 301 (str. Albișoara, 82/8).

Delegația din SUA este reprezentată de medicii stomatologi: Burton Horwitz, Danny Mora, Cheryl Siegel, Ben Thomas, Jeannie Ginnis, precum și de nouă studenți.

Activitatea este realizată în cadrul parteneriatului dintre Şcoala Dentară a UNC, SUA, şi Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemiţanu”, în contextul misiunii umanitare a specialiștilor americani în țara noastră, care se desfășoară din anul 2000.