Default Header Image

Eveniment științific multidisciplinar internațional „Sănătatea și migrația în Europa”

Published: 28.10.2022

migrațiaUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la un eveniment științific multidisciplinar internațional cu genericul „Sănătatea și migrația în Europa”, ce se va avea loc în data de 31 octombrie 2022, în Sala de conferințe nr. 205, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), începând cu ora 9:00. Forumul se va desfășura în limba engleză.  

Evenimentul este organizat de către Departamentul Cercetare al Universității în parteneriat cu institutele Leibniz din Germania: Centrul de Cercetare Borstel, de Cercetare în Economie, Essen, și de Cercetare în Prevenire și Epidemiologie – BIPS, Bremen.  

La manifestare vor participa experți internaționali de rang înalt – reprezentanți ai: institutelor Leibniz din Germania, Organizației Internaționale pentru Migrație, Organizației Mondiale a Sănătății, precum și ai Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, instituțiilor medico-sanitare și de învățământ superior.

Subiectele ce vor fi abordate vizează: criza refugiaților – provocări pentru sistemele naționale de sănătate;  experiențele Institutului Oncologic și a Institutului de Medicină Urgentă  în contextul crizei refugiaților din Ucraina;  efectul fluxului de refugiați în Germania din  anul 2015 asupra răspândirii bolilor infecțioase; impactul economic al migrației,  tuberculoza, sănătatea mintală și vaccinarea în timpul crizelor umanitare ș.a.

La întrunire vor participa circa 120 de specialiști din diverse domenii din țară și de peste hotare, interesați de studierea impactului migrației asupra sănătății.

Mai multe detalii găsiți în Program.