Default Header Image

„Cupa Inimii”: meci de fotbal în scop caritabil 

Published: 30.09.2022

cupa inimiiUn copil diagnosticat cu viciu cardiac congenital, care suferă de insuficiență cardiacă avansată, are nevoie de transplant de cord pentru a se bucura de viață și de farmecul copilăriei. Este vorba despre Anisia Borș din satul Stețcani, raionul Criuleni – o fetiță de doar 6 ani care trăiește cu un cardiostimulator de aproape patru ani. Operația este foarte costisitoare și urmează să fie efectuată în Italia. 

Acest caz i-a sensibilizat pe mediciniști, care au decis să ofere un ajutor familiei. Astfel, Departamentul Sport din cadrul Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova (ASRM) ne invită să participăm la o acțiune caritabilă cu genericul „Cupa Inimii”, organizată în contextul Zilei Mondiale a Inimii. 

Evenimentul se va desfășura în data de 2 octombrie curent, începând cu ora 9:00, în incinta Complexului Sportiv Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 24/5).

Meciul de fotbal va fi jucat între 10 echipe care vor reprezenta: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Facultatea de Medicină nr. 2 a Universității, profesorii, medicii rezidenți, ASRM, Campusul Universitar, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul de Cardiologie, Institutul Oncologic  și compania „Balkan Pharmaceuticals”.

Îndemnăm atât membrii echipelor de fotbal, cât și toți oamenii de bună credință să facă donații din inimă pentru o inimă, pe conturile bancare indicate mai jos. Totodată, cine dorește să ajute familia cu haine, jucării și cărți, se poate apropia pe tot parcursul evenimentului la Complexul Sportiv Universitar.

 

Cont bancar în euro:

MD77ML000002259A30265084 

 

Cont bancar în lei moldovenești:

IBAN MD34ML000002259A30265082

Beneficiar - Ion Borș (tatăl).

Cupa inimii