Default Header Image

Ziua Internațională a Păcii la USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 20.09.2022

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la evenimentele organizate în contextul marcării Zilei Internaționale a Păcii, în data de 21 septembrie curent, care, în acest an, se vor desfășura cu sloganul „End racism. Build peace”.

La ora 12:00, Biblioteca Ştiinţifică Medicală îndeamnă toți doritorii să se alăture Campaniei mondiale „Minutul de tăcere”, lansată în anul 1984 de către ONU – Pathways to Peace/Căi pentru pace în memoria victimelor violenței rasiste. 

La ora 12:50, reprezentanți ai Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină vor organiza un flashmob în fața Blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemiţanu, 27).

De asemenea, în perioada 15-21 septembrie, Centrul de Informare Europeană al Bibliotecii Ştiinţifice Medicale vă invită să vizitați expoziția tematică „Ziua Internaţională a Păcii”, vernisată în Sala de lectură nr. 3 a Bibliotecii din incinta Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, et. 3 (str. Nicolae Testemiţanu, 29).

Marcarea Zilei Internaționale a Păcii reflectă necesitatea unui efort colectiv pentru a combate rasismul și discriminarea rasială şi de a promova compasiunea și empatia. Organizația Națiunilor Unite declară aceasta ca fiind o zi dedicată consolidării idealurilor păcii, prin respectarea a 24 de ore de nonviolență și încetare a focului.