Default Header Image

USMF „Nicolae Testemițanu” fondează Laboratorul de bioinformatică și medicină computațională

Published: 26.06.2022

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la inaugurarea Laboratorului de bioinformatică și medicină computațională, în cadrul Centrului de Cercetare în domeniul Sănătății și Biomedicinei al Institutului Național de Cercetare în Medicină și Sănătate (INCMS). 

Evenimentul va avea loc în data de 30 iunie curent, începând cu ora 11:30, în Sala de conferințe nr. 205 din Blocul didactic central, et. 2 (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), și se va încheia cu o conferință de presă.

La ceremonie vor participa: rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban; prorectorul pentru activitate de cercetare, academicianul Stanislav Groppa; Ana Chirița, coordonator senior de proiect, Tekwill, prof. Mihail Todiraș, șeful Centrului de Cercetare în Domeniul Sănătății și Biomedicinei,  Dr. Serghei Mangul, asistent universitar la Departamentul de Farmacie Clinică, Școala de Farmacie, Universitatea din California de Sud, SUA, care va prezenta conceptul Laboratorului de bioinformatică și medicină computațională. 

Acțiunile strategice de fortificare a capacităților de cercetare la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au fost implementate în parteneriat cu Tekwill, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Universitatea din California de Sud, Statele Unite ale Americii, prin lansarea Programului internațional de formare avansată în domeniul bioinformaticii și medicinei computaționale, care a fost realizat în perioada ianuarie-iunie 2022. Primii beneficiari ai programului de instruire au fost 23 de persoane – studenți, medici-rezidenți, studenți-doctoranzi, cercetători și profesori universitari, care vor fi antrenați în activități de cercetare în cadrul Institutului Național de Cercetare în Medicină și Sănătate al Universității.

 Mai multe detalii vedeți în Program.