Default Header Image

Lansarea cărții „Profesor universitar Gheorghe Baciu: Savant, Manager, Om al Cetății”

Published: 04.11.2021

 

lansare de carte Gheorghe BaciuUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Centrul de Medicină Legală Vă invită la lansarea cărții „Profesor universitar Gheorghe Baciu: Savant, Manager, Om al Cetății”, autori – Emil Ceban, Ion Bahnarel și Ion Valer Xenofontov.

Evenimentul va avea loc în data de 10 noiembrie, cu începere de la ora 12:00, la Centrul de Medicină Legală (str. Korolenko, 8). La manifestare vor participa reprezentanți ai administrației USMF „Nicolae Testemițanu”, ai Centrului de Medicină Legală, ai Academiei de Științe a Moldovei, autorii cărții, discipoli, prieteni și colegi ai profesorului Baciu.  

Lucrarea este consacrată savantului și medicului legist Gheorghe Baciu, personalitate renumită în țară și peste hotare pentru realizările sale în domeniile medicinei legale, istoriei științelor medicale, biografisticii, publicisticii istorico-medicale, istoriei românilor și celei universale. Lucrarea prezintă portretul protagonistului în diferite ipostaze ale activității sale: științifică, didactică, managerială, civică etc. și este lansată în contextul aniversării a 85-a de la nașterea distinsului profesor. Cartea este adresată profesorilor, cercetătorilor științifici, medicilor, istoricilor, studenților-doctoranzi, masteranzilor și studenților, precum și publicului larg de cititori.

În cadrul evenimentului, Biblioteca Științifică Medicală va organiza și o expoziție de carte semnate de profesorul Gheorghe Baciu. Bibliografia cercetătorului însumează peste 700 de lucrări ştiinţifice, inclusiv 98 de monografii, manuale și materiale instructive, 11 brevete de invenții, 93 de certificate de inovații publicate în ţară şi peste hotare. Sub conducerea profesorului universitar Gheorghe Baciu au fost realizate și susținute două teze de doctor habilitat, cinci teze de doctor în științe medicale și 16 teze de master.