- 52 vues
2782 de persoane au fost vaccinate la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în cadrul celei de-a doua etape a Maratonului universitar de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”. În zilele de 12 și 13 iunie curent, 2380 de cetățeni au primit cea de-a doua doză de vaccin Pfizer și 355 - Sinopharm. Totodată, 17 cetățeni s-au vaccinat cu prima doză de AstraZeneca, iar 30 cu Sinopharm.
Cea mai mare parte dintre cetățenii vaccinați primar cu Pfizer s-au prezentat la rapel sâmbătă, dis-de-dimineață, iar pentru a fi evitate rândurile mari administrația Universității a decis să înceapă imunizarea cu o oră mai devreme (la 7:00) decât se anunțase inițial (8:00). Totodată, au fost deschise suplimentar 6 fluxuri de vaccinare cu Pfizer. În total, 16 linii de imunizare au activat în aceste două zile de maraton: 12 pentru efectuarea rapelului cu Pfizer (în Complexul Sociocultural Universitar) și 4 pentru Sinopharm (în Blocul didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi”).
Cetățenii au avut posibilitatea să se programeze în prealabil, telefonic sau on-line, sau să se prezinte atunci când le este comod.
Persoanele care nu au reușit să se prezinte la maraton trebuie să se programeze pentru rapel, de luni până miercuri, între orele 8:30-15:00, la nr. de tel. 062025555 sau 022 205 585, la Centrul de vaccinare deschis în incinta Centrului Universitar de Reabilitare Medicală (str. 31 august 1989, 137A) ) – pentru Pfizer sau la Centrul Municipal de Vaccinare (str. Petru Rareș, 18) – pentru Sinopharm.
Un aport considerabil la buna desfășurate a procesului de imunizare la USMF „Nicolae Testemițanu” l-au avut studenții și medicii-rezidenți - membri ai Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină, care, și de această dată, au făcut voluntariat, oferind suport în această acțiune, medici de familie și asistenți medicali din cadrul Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, cadre științifico-didactice de la catedrele clinice și personal administrativ. În total, la Maraton au fost antrenați circa 600 de membri ai comunității universitare.
La primul maraton universitar de imunizare au fost vaccinate 1188 de persoane cu AstraZeneca. Pentru acești cetățeni, la mijlocul lunii iulie, Universitatea va organiza efectuarea rapelului. Persoanele care au fost vaccinate primar cu AstraZeneca în zilele de 12 și 13 iunie, se vor putea adresa la medicul de familie pentru rapel - peste 8 săptămâni.
Maratonul universitar de imunizare „De la student la student” este organizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova cu suportul Consiliului Rectorilor din Moldova.