Default Header Image

Dezvelirea bustului profesorului universitar Roman Coșciug pe Aleea savanților și medicilor iluștri 

Published: 20.10.2020

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită, în data de 21 octombrie 2020, la ceremonia de dezvelire a bustului profesorului universitar Roman Coșciug, care, pe parcursul unui sfert de secol, a fost șef al Catedrei de terapie nr. 1 a Facultății de Perfecționare a Medicilor.

Evenimentul va avea loc pe Aleea savanților și medicilor iluștri din Chişinău (str. Nicolae Testemițanu, 27), cu începere de la ora 10:00 și va fi transmis LIVE de Privesc.eu. 

La eveniment vor participa rectorul Emil Ceban împreună cu echipa administrativă, membrii familiei regretatului profesor, cadre didactice, studenți și medici-rezidenți.

Acțiunea se înscrie în Planul de manifestări consacrate celor 75 de ani de la fondarea USMF „Nicolae Testemițanu”, desfășurate în cadrul Zilelor Universității.

Profesorul universitar Roman Coșciug a fost un iscusit pedagog și clinician, talentat savant şi manager vizionar, fiind extrem de apreciat de către comunitatea medicală din republică, dar şi din URSS. Profesorul Coșciug a desfăşurat o vastă activitate organizatorică, metodică şi ştiinţifico-practică, a contribuit la implementarea inovaţiilor medicinei interne și reumatologiei, precum și la îmbunătățirea activităţii clinice în domeniul asistenţei internistice.

A fost specialist principal în probleme de medicină internă al Ministerului Sănătăţii, președinte al societăților științifice republicane ale interniștilor și reumatologilor, membru al cârmuirii societăților științifice unionale a interniștilor și reumatologilor, funcţii, pe care le-a onorat cu demnitate și abnegație pe parcursul anilor.

Pentru merite deosebite în activitatea multilaterală, profesorul universitar Roman Coșciug a fost decorat cu insigna „Eminent al Ocrotirii Sănătății”.