Default Header Image

O comisie universitară a întreprins o vizită la Baza de odihnă „Medic-2” din oraşul Sergheevca

Published: 19.07.2019

O comisie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, reprezentată de prorectorul pentru probleme sociale și educație Serghei Suman, de profesorul universitar Ion Băhnărel, șeful Catedrei de igienă generală, fost medic-șef sanitar de stat, și de președintele Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină, Gheorghe Buruiană, a întreprins o vizită de documentare la Baza de odihnă și întremare a sănătății „Medic-2” din oraşul Sergheevca, regiunea Odesa (Ucraina), pentru a examina situația referitor la cazul recent de intoxicare a unor copii, aflați la odihnă în această instituție.

În urma examinării, comisia a constatat că Baza de odihnă activează în condiții legale și dispune de autorizație de funcționare, iar condițiile de cazare, de alimentare și de igienă personală corespund cerințelor în vigoare. 

Actualmente, Universitatea este în așteptarea rezultatelor finale ale anchetei inițiate de Centrul de Laborator Regional Odesa, pentru a veni, ulterior, cu o concluzie definitivă. Imediat ce instituția noastră va dispune de aceste informații, vom reveni cu detalii suplimentare.