Default Header Image

În premieră: Lansarea Programului Internațional în Stomatologie

Published: 14.01.2019

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă informează că, din data de 14 ianuarie curent, a început Programul Internațional în Stomatologie (IDP – International Dental Program) la Facultatea de Stomatologie. În acest context, Vă invităm mâine, 15 ianuarie 2019, la lansarea oficială a Programului, cu începere de la ora 14:00, în sediul Clinicii Stomatologice Universitare, etajul V, aula 501 (str. Mihai Viteazul, 1).

Astăzi, un grup de 33 de medici dentiști, rezidenți americani, au început Programul Internațional de Stomatologie de doi ani la USMF „Nicolae Testemițanu”, pentru a obține licența de a lucra ca medic dentist în Statul California, SUA. Tinerii, originari din India, Coreea, Peru, Mexic, Pakistan, Iran, Irak, Salvador și Armenia, au absolvit Stomatologia la o instituție de învățământ superior din țara lor, iar pentru a profesa ca medic stomatolog în Statul California, SUA, ei trebuie să urmeze obligatoriu Programul IDP în limba engleză.

Reamintim că Facultatea de Stomatologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a fost acreditată provizoriu de către Consiliul Dentar din California în anul 2016, iar în data de 16 mai 2018 a obținut acreditarea completă, pentru următorii cinci ani.