Default Header Image

Participă la Marșul pentru Inimă!

Published: 26.09.2014

 

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” organizează în data de 29 septembrie curent, ora 15:00, un ”Marș pentru Inimă”, marcând, în acest fel, Ziua Mondială a Inimii.

 

 

Participanții la marș vor parcurge, pe jos, segmentul de drum de la Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165) până la Grădina Publică Ștefan cel Mare pentru a demonstra că ”O sută de pași pe zi asigură o inimă sănătoasă pe viață”. De asemenea, ei vor oferi trecătorilor, în dar, mere, pentru că ”Un măr pe zi – O inimă sănătoasă pe viață”. Evenimentul se va încheia în scuarul Catedralei ”Nașterea Domnului” (Piața Marii Adunări Naționale, 2), prin lansarea în aer a baloanelor.

 

 

Acțiunea are drept scop promovarea modului de viață sănătos în rândul populației, în special, mersul pe jos și consumul de fructe, pentru a reduce riscurile îmbolnăvirilor cardiace.

 

 

La Marșul pentru Inimă vor participa peste 150 de persoane – studenți, rezidenți și cadre didactice ale Universității noastre, dar sunt așteptați și toți doritorii.

 

 

Marșul pentru Inimă este inițiat de Serviciul comunicare și relații publice, în colaborare cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, cu suportul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova și Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.