Default Header Image

”O jucărie aduce bucurie”

Published: 06.04.2015

De Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie 2015, începând cu ora 11:00, studenții și alți reprezentanți ai Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” vor merge la copiii internați la Institutul Oncologic din capitală pentru a le transmite darurile colectate în cadrul acțiunii ”O jucărie aduce bucurie”.

Jucării din pluș, păpuși, mașinuțe, jocuri educative – în număr total de circa 400 vor ajunge la cei aproximativ 50 de copii care suferă de boli hematologice. Prin jucăriile adunate, cu susținerea studenților, rezidenților, angajaților Universității, dar și a altor oameni cu suflet mare, care au auzit despre campanie, vrem să aducem o mică bucurie acestor copilași.

Acțiunea ”O jucărie aduce bucurie” este organizată la inițiativa mediciniștilor de la Facultatea de Medicină nr. 2, unde sunt instruiți studenții străini, în contextul campaniei ”Dăruiește pentru viață”, desfășurată anual de către Departamentul Comunicare și Relații Publice.

 

Accesul presei în saloanele micuților va fi restricționat, deoarece potrivit legislației în vigoare, dar și pentru că starea lor de sănătate este mai delicată, aceștia nu pot fi filmați sau fotografiați. Totuși, invităm reprezentanții mass-media să fie alături de noi în această zi, pentru a sensibiliza populația privind acești copii