Default Header Image

Ceremonia de bun venit a studenților străini

Published: 18.12.2014

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” va desfășura, în data de 19 decembrie 2014, ceremonia de bun venit a studenților străini. Evenimentul va avea loc la Palatul de cultură al feroviarilor (bd. Decebal, 2), cu începere de la ora 16:00.

 

Peste 470 de tineri din 26 de țări ale lumii, admiși la studii universitare la USMF ”Nicolae Testemițanu”, vor fi primiți oficial în rândurile mediciniștilor. Evenimentul include o deschidere festivă cu urări de bun sosit din partea rectorului Ion Ababii, prorectorilor, decanilor, prodecanilor și șefilor de catedre. Tot aici, studenții străini vor fi informați despre responsabilitățile pe care le vor avea de acum încolo la Universitatea noastră, cum trebuie să învețe un medicinist, dar și despre activitățile extracurriculare la care sunt invitați să participe.

 

În mod simbolic, studenții internaționali vor primi flacăra cunoştinţelor, ce va fi înmânată de către colegii lor din a. VI de la Facultatea de Medicină nr. 2. Tradițional, pentru aceștia va răsuna primul sunet de clopoțel.

 

La eveniment vor participa, în calitate de invitaţi, reprezentanți ai Guvernului RM, administrația USMF ”Nicolae Testemițanu”, decani, profesori, șefi de subdiviziuni, studenți și părinți.