Default Header Image

Acord de colaborare în domeniul sănătății publice

Published: 27.04.2015

În data de 28 aprilie curent, Școala de Management în Sănătate Publică (ȘMSP) a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” va semna un acord de colaborare cu Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova privind cooperarea în domeniul analizei şi dezvoltării politicilor de sănătate și intervenţiilor de sănătate publică, precum şi asigurarea suportului în consolidarea sistemului național de sănătate. Evenimentul se va desfășura în incinta Spitalului Internațional MedPark (str. Andrei Doga, 24), cu începere de la ora 17:00.

 

”Acest acord este unul deosebit de important pentru ambele părți: instituțiile medico-sanitare private vor putea beneficia de asistența specialiștilor Școlii de Management în Sănătate Publică, în special în organizarea instruirilor și dezvoltarea programelor de perfecționare continuă, iar ȘMSP va avea parteneri de încredere în inițiativele lansate în domeniul sănătății publice”, a menționat directorul Școlii, Oleg Lozan.

 

Activitățile de colaborare presupun și implementarea proiectelor comune în domeniul sănătăţii publice, inclusiv prin schimbul de specialişti şi experţi; organizarea, în parteneriat, a evenimentelor (mese rotunde, seminare, simpozioane, conferinţe ș.a.).

 

Acordul va fi semnat de directorul Școlii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan, și președintele Uniunii Instituțiilor Medico-Sanitare Private, Olga Șchiopu.

 

Școala de Management în Sănătate Publică a USMF ”Nicolae Testemițanu” și-a început activitatea în 2005, având ca direcții principale de activitate formarea continuă a specialiștilor din sistemul sănătății prin cursuri postuniversitare (studii de masterat) şi programe avansate de educaţie medicală, dezvoltarea cercetării, precum și prestarea serviciilor de consultanţă şi asistenţă tehnică în domeniul sănătăţii publice.