Default Header Image

Depunerea jurământului de medic și farmacist

Published: 15.06.2015

În data de 17 iunie 2015, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de medic și farmacist de către absolvenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. Evenimentul se va desfășura în incinta Palatului Național ”Nicolae Sulac”, cu începere de la ora 10:00.

 

În rândul promoţiei din acest an se numără 839 de persoane, dintre care 642 de absolvenți autohtoni. Ceilalţi sunt cetăţeni din 11 state – Israel, România, Iordania, Rusia, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Portugalia, SUA, Grecia, Norvegia, care au absolvit cu succes Universitatea noastră.

 

Manifestarea festivă va fi deschisă de rectorul Universității – academicianul Ion Ababii, după care va urma depunerea jurământului de medic și farmacist de către absolvenții USMF ”Nicolae Testemițanu”. Tradițional, în mod simbolic, absolvenții vor înmâna flacăra cunoștințelor mediciniștilor din anul I.

 

La eveniment vor participa, în calitate de invitaţi, reprezentanți ai Parlamentului RM, Guvernului RM, administrației USMF ”Nicolae Testemițanu”, decani, profesori, șefi de subdiviziuni universitare și părinții absolvenților, care vor veni cu mesaje de felicitare pentru noii membri ai comunității medicale.

 

Printre invitații de onoare se numără secretarul de stat al Ministerului Sănătății al Republicii Federale Germane – Lutz Stroppe și Ortwin Schulte, şeful Departamentului pentru planificarea politicii europene de sănătate din cadrul aceleiași instituții.