Default Header Image

Concursul de eseuri ”Ținta zero!” își desemnează câștigătorii

Published: 30.11.2015

În data de 1 decembrie 2015, în contextul Zilei mondiale de combatere HIV/SIDA, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” va premia cele mai bune trei eseuri la concursul ”Ținta Zero!”, organizat pentru studenți, rezidenți și doctoranzi. Evenimentul se va desfășura în Blocul didactic central, sala 204, cu începere de la ora 15:30.

 

La concurs participă 28 de lucrări, prin intermediul cărora tinerii încurajează lupta împotriva HIV/SIDA și vin cu idei și recomandări care ar contribui la reducerea ratei îmbolnăvirilor la ”zero”. Eseurile, cu genericul ”Ţinta Zero”, abordează temele: Zero Infecţii noi cu HIV, Zero discriminări sau Zero decese cauzate de SIDA. Totuși, cei mai mulți dintre mediciniști au ales să scrie despre discriminarea persoanelor infectate cu virusul HIV.

 

În cadrul ședinței de premiere, toți cei prezenți vor fi rugați să lase câte un mesaj de încurajare pentru persoanele seropozitive. Concurenții vor primi certificate de participare și cadouri marca USMF ”Nicolae Testemițanu”, iar susținătorii acestora se vor putea delecta cu cele mai bune citate, preluate din eseuri, care vor rula pe tot parcursul evenimentului.