Default Header Image

Inaugurarea Centrului Universitar de Reabilitare Medicală

Published: 02.06.2017

În data de 5 iunie 2017, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va inaugura Centrul Universitar de Reabilitare Medicală. Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 11:00, str. 31 August 1989, 137A, or. Chișinău.

 

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, parteneri de la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză din Gansu, China, directori de spitale, vicedirectori, şefii secţiilor de reabilitare fizică şi terapie manuală,  reprezentanţii administrației USMF „Nicolae Testemițanu”, decani, prodecani, şefi de subdiviziuni universitare cadre ştiinţifico-didactice, studenţi şi rezidenţi.

 

Centrul dispune de cabinete pentru kinetoterapie, electroterapie, terapie ocupaţională, terapie manuală, acupunctură, fitoterapie. De asemenea,  aici sunt amenajate două săli pentru masaj și trei cabinete pentru hidroterapie.

 

De serviciile Centrului Universitar de Reabilitare Medicală vor beneficia persoanele cu dereglări funcţionale ale sistemului musculo-scheletal, ale sistemului nervos central şi periferic, ale sistemului cardiovascular și cel respirator ș.a.

 

Centrul va conlucra cu diverse instituții medicale, precum: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie, Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie, Spitalul Republican al Asociației Curativ-Sanatoriale și de Recuperare, Spitalul Clinic Republican, Institutul de Cardiologie ș.a.

 

Prin deschiderea Centrului Universitar de Reabilitare Medicală Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va contribui la dezvoltarea serviciilor de reabilitare în țara noastră și la asigurarea accesului pacienţilor la servicii de calitate pentru continuarea tratamentului după diverse intervenții sau traumatisme.