Publication header

Medicus, Nr. 9-10, Vol. 915-916 (Noiembrie-Decembrie) 2018

Medicus, Nr. 9-10, Vol. 915-916 (Noiembrie-Decembrie) 2018
28 December 2018

La mulți ani, USMF „Nicolae Testemițanu”!

Magia sărbătorilor nu ar fi completă fără frumusețea iernii, care, prin strălucirea și sclipirea veșmântului ei alb-argintiu, ajută la trăirea unor momente speciale și sfânte.

 

Onorată comunitate universitară,

Ne întâlnim din nou într-o atmosferă de sărbătoare, la sfârșit de an, pentru a ne bucura de realizări, vise împlinite, dar și de noi perspective, pentru a simți mai bine că reprezentăm o mare și frumoasă familie, cu bune tradiții ce au fost păstrate cu pietate de-a lungul timpului. 

Pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, anul pe care-l lăsăm în urmă a fost unul productiv: am reușit să îmbunătățim programele de studii, să creștem o nouă generație de medici și farmaciști, să dezvoltăm potențialul didactic și științific, să înregistrăm noi performanțe la capitolul cercetare și inovare, să stabilim noi relații de colaborare cu parteneri internaționali, fapt ce va asigura mobilitatea academică și schimbul de experienţe întru dezvoltarea continuă a învăţământului superior medical şi a ştiinţelor medicale.

Performanța Universității în anul 2018 este acreditarea programelor de studii Medicină, Stomatologie și Farmacie de către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. O realizare grandioasă a instituției noastre constituie obținerea autorizării provizorii pentru programele de studii Optometrie și Asistență medicală generală, ultimul fiind lansat în noul an universitar.

O dovadă în plus că la USMF „Nicolae Testemițanu” se fac studii de calitate este și acreditarea completă a Facultății de Stomatologie de către Consiliul Dentar din Statul California, SUA. 

Un alt obiectiv realizat este extinderea Aleii savanților și medicilor iluștri prin completarea cu încă șase busturi ale personalităților notorii în domeniul medicinei și farmaciei.

Toate aceste reușite reprezintă rodul eforturilor noastre comune, fapt pentru care Vă exprimăm profundă gratitudine. De aceea, dragi colegi, Vă îndemn să fim deschiși spre comunicare și inovare, în vederea realizării planurilor de viitor întru prosperarea Almei Mater.

 

Stimați colegi, dragi studenți,

Feeria sărbătorilor de iarnă să vă aducă sănătate, pace și armonie în suflet, bunăstare și oameni dragi alături! Noul An să fie bogat în fericire, bucurii, noi proiecte mărețe, împliniri personale și profesionale. 

 

Sărbători luminate! La Mulți Ani!