Default Header Image

Conferință internațională „Sănătatea mintală pentru toți: dezvoltăm reziliența și servicii de calitate”

Published: 23.11.2022

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la conferința internațională cu genericul „Sănătatea mintală pentru toți: dezvoltăm reziliența și servicii de calitate”. Evenimentul este organizat de Catedra de sănătate mintală, psihologie medicală și psihoterapie a Universității în colaborare cu Societatea Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni din Republica Moldova.

Manifestarea științifică se va desfășura în perioada 24-26 noiembrie 2022, în format mixt, în incinta Complexului Sociocultural Universitar (regiunea Mălina Mică, str. Nicolae Testemițanu, 25), cu începere de la ora 9:00.

La inaugurarea conferinței vor participa și reprezentanții Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, Organizației Mondiale a Sănătății, Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și managerul local al proiectului moldo-elvețian MENSANA – ”Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”.

Programul va include sesiuni plenare și simpozioane, la care vor participa peste 30 de speakeri naționali și internaționali din România, SUA, Germania, Israel, Ungaria, Olanda, Ucraina, India, Bulgaria, Elveția, Belgia, Marea Britanie ș.a.

Conferința este destinată psihiatrilor, psihoterapeuților, narcologilor, medicilor de familie și generaliștilor, psihologilor clinicieni, medicilor rezidenți, cercetătorilor, managerilor și autorităților competente în elaborarea politicilor de sănătate publică. 

În cadrul evenimentului științific vor fi abordate subiecte precum: intervențiile de sănătate mintală în situații de criză, servicii și activități bazate pe recuperare și multidisciplinaritate, psihiatria la toate etapele de vârstă, psihofarmacologia, intervenții psihoterapeutice, adictologie ș.a.

Mai multe informații vedeți în Program.