Default Header Image

„Un mod activ și sănătos de viață”: flashmob

Publicat: 05.04.2024

Ziua SportuluiLa 5 aprilie 2024, studenți din anul IV de la programul de studii Sănătate publică, Facultatea de Medicină nr. 1 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemitanu”, vor desfășura un flashmob cu genericul „Un mod activ și sănătos de viață”  în contextul Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace (6 aprilie) și Zilei Mondiale a Sănătății (7 aprilie). 

Acțiunea va avea loc în fața Centrului Național de Medicină Sportivă „Atletmed” (str-la Studenților, 7/1, or. Chișinău), începând cu ora 13:00. 

Evenimentul este organizat de Centrul Național de Medicină Sportivă „Atletmed” în parteneriat cu Departamentul Medicină Preventivă al Universității și proiectul moldo-elvețian „Viața sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”.

În cadrul activității, organizatorii vor distribui materiale informative despre importanța activității fizice pentru toate vârstele și vor oferi publicului informații cu privire la sănătate, inclusiv despre accesarea serviciilor de prevenire, diagnostic și tratament a maladiilor.