Default Header Image

Reacția USMF „Nicolae Testemițanu” privind incidentul din 23 septembrie, în care au fost implicate două studente de origine arabă

Publicat: 30.09.2019

Din informațiile deținute referitor la incidentul din 23 septembrie curent, în care au fost implicate două studente ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, de origine arabă, Vă comunicăm următoarele:

Cazul a fost discutat la ședințele Consiliului Facultății de Medicină nr. 2 și a rectoratului, în prezența studentelor vizate, care au dat explicaţii în scris referitor la situația de conflict.  

Totodată, Vă informăm că, astăzi, Decanatul Facultății de Medicină nr. 2 a organizat o ședință, cu participarea tuturor studenților internaționali, unde au fost discutate, repetat, normele de comportament ale acestora atât în cadrul instituției, cât și în spațiile publice.

Potrivit deciziei administrației Universității, Comisia de etică urmează să se pronunţe pe marginea acestui incident, în cadrul unei şedinţe, unde studentele vor fi, din nou, audiate. Concluzia Comisiei de etică, dar și rezultatul anchetei vor fi anunțate ulterior. În dependență care vor fi acestea vor fi aplicate și sancțiuni, în conformitate cu actele normative în vigoare.

În acest context, subliniem că Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” condamnă orice comportament agresiv, ce contravine normelor morale și legale, inclusiv actelor regulamentare ale instituției  precum Carta universitară, Regulamentul intern și Codul Moral