Default Header Image

Pe Aleea savanților și medicilor iluștri vor fi dezvelite noi busturi

Publicat: 19.11.2018

În data de 20 noiembrie 2018, va avea loc ceremonia de dezvelire a şase busturi noi pe Aleea savanților și medicilor iluștri din Chişinău. Aceste personalităţi notorii în domeniul medicinei și farmaciei sunt: Alexandra Vizitiu, Constantin Matcovschi, Vasile Cecurin, Ion Marin, Vasile Cuprianov şi  Alexei Molohov.

Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 12:00, pe Aleea savanților și medicilor iluștri (str. Nicolae Testemițanu, 27).

Din grupul de autori, care au lucrat la edificarea busturilor fac parte sculptorii Veaceslav Jigliţchi, Tatiana Bazarova, Dmitrii Harasalov şi alţii.

Aleea savanților și medicilor iluștri a fost inaugurată în octombrie 2015, unde se regăsesc 35 de busturi ale celor mai marcante personalități ale medicinei și farmaciei autohtone, care au contribuit la dezvoltarea învățământului superior medical și a sistemului național de sănătate. Printre numele de vază care au stat la baza formării tradițiilor USMF „Nicolae Testemițanu” și ale căror busturi se întâlnesc pe Alee se numără: rectorii Ipatie Sorocean, Nicolae Testemițanu, Leonid Cobâleanschi, Nicolai Starostenko, profesorii Nicolae Anestiade, Natalia Gheorghiu, Vasile Procopișin, Constantin Țîbîrnă și mulți alții.