Jurământul Medicului

Transmisiune LIVE: Ceremonia depunerii Jurământului Medicului și Farmacistului, Promoția 2024

Publicat: 11.06.2024

depunerea juramantuluiUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează Ceremonia de depunere a Jurământului Medicului și Farmacistului pentru absolvenții din Promoția 2024.

Evenimentul va fi transmis în direct pe data de 12 iunie, cu începere de la ora 11:00, de la Arena Chișinău (str. Calea Orheiului, 130), pe platforma Privesc.eu.

Invitați de onoare la festivitate sunt: președinta Republicii Moldova Maia Sandu, ministra sănătății Ala Nemerenco, ministrul educației și cercetării Dan Perciun, și reprezentanți ai misiunilor diplomatice de la Chișinău.

În acest an vor rosti solemn Jurământul 1025 de absolvenți: 604 – autohtoni și 421 – cetățeni străini din 13 țări. Din numărul total, au finalizat programele de studii integrate: Medicină – 746, Stomatologie – 152, Farmacie – 78 și Medicină preventivă – 7; și programele de licență: Sănătate publică – 14, Asistență medicală generală – 11, Optometrie – 10 și  Tehnologie radiologică  – 7 tineri.

Alte 30 de persoane au finalizat studiile de master la programele: Nutriție umană – 16, Sănătate mintală publică – 11 și Optometrie clinică – 3. 

La eveniment vor participa reprezentanții administrației Universității (membri ai Senatului, Consiliului pentru dezvoltare strategică instituțională, Consiliului de administrație), prodecani, șefi de catedre, șefi de studii, profesori, studenți, părinți și prieteni. 

Ceremonia se va desfășura în limbile română și engleză.

 

 

 

Jurământul Medicului
usmf
universitate
medicina
jurământ
Jurământului medicului
Jurământul lui Hippocrate
absolvenți
medic
farmacist

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii