Publication header

MEDICUS, Nr. 4-6, Vol. 920-922 (Aprilie-Iunie) 2019

MEDICUS, NR. 04-06, Vol. 920-922 (Aprilie-Iunie) 2019
01 Iulie 2019

Opera de peste peste șapte decenii a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” este încununată cu succes și a fost calificată pentru o treaptă mai înaltă. Federația Mondială de Educație Medicală (FMEM) a confirmat faptul că universitatea noastră denotă performanță în activitatea didactico-științifică, asistență medicală și educație continuă, acordându-ne cel mai important vot de încredere - statutul de instituție acreditată internațional. 

Este o realizare a noastră, a tuturor, fapt pentru care Vă felicit și, totodată, Vă exprim gratitudine pentru responsabilitatea, dedicarea şi eforturile deosebite pe care le depuneți pentru a menţine prestigiul Universității.

Ştiu că pentru mulţi dintre Dumneavoastră planurile pentru sărbătorile pascale sau cele de concediu au fost înlocuite cu realizarea Raportului de autoevaluare instituţională, elaborat și prezentat, în termen record, Agenției Independente de Acreditare și Rating din Kazahstan, abilitată în acest sens de FMEM. Apreciez aportul tuturor membrilor comunităţii, al beneficiarilor și al partenerilor în tot ceea ce reprezentăm astăzi: o universitate modernă, recunoscută la nivel mondial, cu oameni minunați, care poartă emblema calităţii și a excelenței!  

Certificarea internațională este cu adevărat un motiv de mândrie pentru noi, dar care ne obligă să ne menținem la aceste cote înalte și să perseverăm în aspirația de a ne regăsi printre instituțiile de top din întreaga lume. 

Vă îndemn să rămâneți la fel de entuziaști și consacrați Almei Mater, deoarece avem cu toții același scop, aceleași obiective și valori prin care se identifică Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Doar împreună și cu suportul fiecăruia dintre Dumneavoastră vom reuși să excelăm în nobila misiune a Universității - cea de de a oferi servicii de performanță în educație, cercetare, asistență medicală și formare profesională pe parcursul întregii vieți, manifestând o preocupare continuă pentru asigurarea calității și promovarea valorilor naționale în contextul globalizării.

Felicitări, dragi colegi!

 

Stimaţi medici și farmacişti,

Cu prilejul Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului, în numele comunității academice a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, venim cu alese cuvinte de recunoştinţă pentru curajul, onestitatea şi responsabilitatea inegalabilă care Vă caracterizează - Oameni cu literă mare.

Vă mulţumim pentru profesionalismul şi devotamentul nelimitat, precum şi pentru siguranţa şi încrederea pe care o emanaţi oamenilor în situaţiile dificile. Vă dorim să aveţi parte de multă sănătate, de apreciere şi respect din partea colegilor, de înţelegere şi recunoştinţă din partea pacienţilor, de bunăstare şi armonie în familii!