Default Header Image

MedEspera 2020 - Congresul internațional pentru studenți și tineri medici 

Publicat: 23.09.2020

Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează Congresul internațional medical pentru studenți și tineri medici MedEspera 2020, în perioada 24-26 septembrie . 

Deschiderea evenimentului științific va avea loc în data de 24 septembrie, ora 8:00, în Sala Senatului, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).

Forumul se va desfășura în format mixt, preponderent on-line, și va cuprinde ședințe plenare, 41 de workshopuri și sesiuni de postere pe domenii.

La cea de-a VIII-a ediție a Congresului MedEspera, consacrată aniversării a 75-a de la fondarea USMF  „Nicolae Testemițanu”, s-au înregistrat peste 1200 de participanți activi și pasivi din Republica Moldova, precum și din Germania, Letonia, Italia, România, Grecia, Polonia, Ucraina.

Manifestarea se numără printre cele mai importante evenimente științifice ale universității noastre și va întruni invitați renumiți și personalități notorii din domeniul medicinei precum Lorenzo Loffredo, Departamentul Medicina Internă a Universității Sapienza din Italia; Cheng Hwee Ming, Departamentul Fiziologie din cadrul Școlii de Fiziologie Quiz, Malaysia; Serghei Cebotari, Departamentul Transplant Cardiotoracic și Chirurgie Vasculară din Germania; Darcy Wagner, Centrul de Medicină Moleculară din Wallenberg, Suedia; și Camil-Eugen Vari, Universitatea de Medicină, Farmacie Științe și Tehnologie din Târgu Mureș „George Emil Palade”, România.

Ceremonia de premiere și închiderea Congresului va avea loc sâmbătă, 26 septembrie, ora 15:00, în Sala Senatului.

Congresul MedEspera reprezintă o platformă pentru tinerii cercetători de a-şi promova realizările științifice, de a-şi dezvolta cunoștințele și abilitățile practice în domeniul medicinei, stomatologiei, farmaciei și sănătății publice şi de a stabili relaţii de prietenie și de colaborare cu semenii lor din întreaga lume.

Ediția curentă a Congresului MedEspera este consacrată aniversării a 75-a de la fondarea Universității.

Mai multe detalii găsiți în Program și pe site-ul Congresului: https://medespera.asr.md/