Default Header Image

Lansarea colaborării regionale europene pentru controlul tutunului și renunțarea la fumat

Publicat: 08.02.2024

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la Atelierul de lansare a colaborării regionale europene pentru controlul tutunului și renunțarea la fumat, organizat la Chișinău în parteneriat cu Societatea de Pediatrie din Republica Moldova. 

Evenimentul va avea loc în zilele de 9 și 10 februarie 2024, cu începere de la ora 9:00, în incinta Hotelului Bristol Central Park  (str. Pușkin, 32).

La atelier vor participa reprezentanți ai organizațiilor profesionale ce au în grijă sănătatea copiilor și adolescenților din SUA, România, Turcia, Macedonia, Albania, Kazahstan, Kârgâzstan, ai Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, Organizației Mondiale a Sănătății și  USMF „Nicolae Testemițanu”.

În pofida strategiilor de prevenire locale, regionale și naționale, anual, mii de adolescenți dezvoltă dependență față de produsele din tutun. În cadrul reuniunii vor fi abordate subiecte de actualitate ce țin de prevenirea și controlul tutunului și rolul medicilor pediatri și al societăților profesionale de profil în vederea reducerii expunerii copiilor la fumul de tutun. Totodată, se planifică identificarea obiectivelor și provocărilor comune în ceea ce privește controlul tutunului și susținerea renunțării la fumat.

Ca rezultat, se planifică elaborarea unui cadru de referință, ce va include obiective, structuri corespunzătoare și rezultate potențiale ale colaborării pe viitor, vor fi discutate oportunitățile de educație și suport în controlul tutunului în vederea reducerii fumatului la nivel regional.