Default Header Image

Exerciții de simulare pentru gestionarea calamităților și a situațiilor de urgență în comun cu Garda Națională din statul Carolina de Nord

Publicat: 17.05.2024

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la lansarea unor exerciții de simulare referitor la comportamentul în caz de calamități și situații de urgență, precum și acordarea primului ajutor, destinat studenților din ultimii ani de studii, medicilor rezidenți, studenților-doctoranzi, cadrelor didactice și tinerilor specialiști. Instruirea va fi organizată în comun cu reprezentanți ai Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, în cadrul parteneriatului bilateral între Republica Moldova și statul Carolina de Nord.

Evenimentul va fi inaugurat la 20 mai la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”  (str. Nicolae Testemițanu, 29), Sala nr. 11, etajul I, începând cu ora 9:00. Cursul de instruire se va desfășura în perioada 20-24 mai 2024 în mai multe locații ale Universității: Complexul Sportiv Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 24/5), teren în aer liber.

În total, la activitățile de instruire vor participa peste 140 de persoane de la catedrele de: Ortopedie și traumatologie, Anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg”, Anesteziologie și reanimatologie nr. 2, Chirurgie generală și semiologie nr. 3, Medicină militară și a calamităților, Medicină de familie, Medicină internă-semiologie, Neurologie, Urgențe medicale „Gheorghe Ciobanu” și Chirurgie nr. 1 „Nicolae Anestiadi”. 

Mai multe detalii vedeți în Agenda evenimentului.